בלוג הכנות לחתונה קטנה בזמן קורונה - טיפים לאיך לבנות נכון את החתונה שלכם בזמן COVID-19
Updated: Jul 24, 2020
מאת הצלם - עמית הרננדז
COVID-19
בלוג זה עדיין בבניה כיוון שכל הזמן יש הנחיות והתפתחויות חדשות שגורמות לנו לשנות תוכניות, ברגע שיהיו עדכונים ממשרד הבריאות ארחיב את הבלוג ואמשיך לספק עוד מידע.
כמו שאתם יודעים התפשטות מגפת הקורונה בארץ ובעולם וההנחיות האחרונות של משרד הבריאות הובילה אותנו לשגרה חדשה עם המון אי ודאות.
המון זוגות התייאשו מהמצב והפסיקו את הארגונים, חלקם פרשו באמצע וגם יש זוגות שהפסידו כסף עקב הביטולים.
הקורונה הביאה עימה חוסר וודאות גדול. כל יום יכולה לצאת הנחייה חדשה לגבי כמות המוזמנים. אז מה עושים? איך מתמודדים ואיך יודעים את מי להזמין ליום החשוב שלכם?
קודם כל, חשוב להתחיל מרשימה מצומצמת של משפחה וחברים קרובים. כדי להימנע מעימותים ומחלוקות, אנחנו ממליצים לחלק את כמות המוזמנים שווה בשווה בין החתן והכלה. התחילו ברשימה של האנשים החשובים לכם (הזוג). למשל: אמא, אבא, סבא, סבתא, אח/אחות, חבר/ה הכי טובים והמשיכו משם. אם "נשאר לכם מקום" - תנו להורים להזמין מישהו שחשוב להם.
מה שאני מציע זה כן להכין את הקרקע כדי שכשיגיע הרגע המיוחל וסוף סוף המצב ישתפר אתם רק תצטרכו לעשות קליק ולחבר את כל הספקים לתאריך החדש שתקבעו.
בנוסף, חשבנו וחשבנו עד שמצאנו עבורכם מספר פתרונות יצירתיים לקיום חתונה מצומצמת ובטוחה.
מסיבת "רוטינה" בה אתם מחלקים את המסיבה לשני חלקים.
למשל, מהשעה 19:00 ועד 22:00 האירוע יתקיים עבור מוזמנים קרובים/ מבוגרים שיהיו איתכם בקבלת פנים כולל כיבוד וטקס החופה. החל מהשעה 22:00 ועד סוף האירוע יגיעו המוזמנים הצעירים יותר, אותם תפנקו גם בכיבוד, קינוחים, אלכוהול וריקודים. תאמינו לנו ש-20 צעירים על הרחבה ומוסיקה שמחה - זו מסיבה של ממש.
עד היום נתקלנו בלא מעט זוגות שתכננו חתונה גדולה וכתוכנית ב', צמצמו את האירוע. מה שיצר המון תסכול, לעיתים קנסות ולא מעט רגשות מעורבים. אנחנו ממליצים במיוחד בתקופה זו, לשנות מעט את הגישה ולתכנן חתונה קטנה ומצומצמת ולהכין תכנית ב' - עם יותר מוזמנים, רק למקרה בו ישחררו את המגבלות ותחליטו שבא לכם "להתרחב".
תקציב החתונה
זה הדבר הראשון שאתם חייבים כזוג להחליט מראש, מה הגבול שלכם ותנו לעמוד בו כיוון שלפעמים הולכים לאיבוד וחורגים מהתקציב.
תחליטו אם זו תהיה חתונה גדולה עם המון הוצאות
תתחילו לדבר עם ספקים דרך ZOOM או שיחות וידאו בWHATSAPP.
כמובן שכדאי להיות מוגנים אז כשאתם עורכים את הפגישות אונליין תעשו להם הגנה ע"י שימוש בסיסמא ותהפכו את הפגישה לפרטית ושרק אתם יכולים לצרף אנשים אליה.
תכינו רשימת מוזמנים ברוגע.
יש לכם זמן לחשוב על כל המוזמנים שיהיו בחתונה שלכם אז בקשו מההורים את השמות של כל מי שהם רוצים להזמין, הקהל המבוגר התעדכן בימינו ולרובם הגדול יש כבר מייל אז זו הזדמנות מצויינת.
כשמדברים במספרים נמוכים, הדפסת הזמנה הופכת לכמעט ולא רלוונטית. אז מה עושים? אתם יכולים לערוך הזמנה מדליקה בעצמכם (או לבקש מגרפיקאי) ולשלוח למשפחה ולחברים הקרובים בוואטסאפ.
החופה אז אחרי שמצאנו מקום, נמשיך למרכז הערב - החופה. אתם מפיקים לעצמכם את החתונה, לכן לא משנה באיזה מקום שגרתי (או לא) בחרתם, תצטרכו לדאוג גם לחופה ולכל האביזרים הנלווים לטקס. אז מה צריך ומאיפה בכלל משיגים חופה? בעקבות הקורונה, מעצבי חתונה רבים מספקים שירות של השכרת חופה בלבד. ישנם מגוון סוגים של חופות: עומדות ומעוצבות, מעוטרות פרחים, פשוטות, מפוארות או כאלו שנותנים לגברים להחזיק. מה שחשוב שתחליטו כבר בשלב הזה, הוא האם אתם רוצים לקחת מעצב שיהיה אחראי על העיצוב של השולחנות, הבר והחופה או שתעשו זאת בעזרת חברים ורק תרצו להשכיר חופה.
התחילו לבנות תקציב
אחרי שיש לכם רשימת מוזמנים תוכלו להתחיל לבנות את התקציב לחתונה. כדי לדעת סכום משוער של הכנסות מהחתונה, עליכם להכפיל את מספר האורחים בממוצע שכל אורח ישים לכם בצ’ק לחתונה (נניח 300 ש”ח). לסכום הזה אפשר להוסיף את המתנות מההורים ומהמשפחה הקרובה, והרי לכם הסכום המשוער של תקציב החתונה.
נצלו את הזמן שלכם בבית כדי להכין קובץ תקציב מלא באקסל, והכניסו לשם את כל הסעיפים השונים בתכנון החתונה: איפור, שיער, אולם, דיג’יי, שמלה, צלמים ועוד. אם אתם לא יודעים להכין קובץ אקסל, חיפוש קצר ברשת ייתן לכם מגוון תוצאות אפשריות. בכל מקרה, אל תוותרו על הכנת טבלה מסודרת לתקציב. היא תעזור לכם להיות עם האצבע על הדופק, לדעת איפה אתם עומדים ואם אתם עלולים לחרוג מהתקציב שהצבתם לעצמכם.
בחרו קונספט לחתונה
הסעיף הזה רלוונטי גם עבור מי שהתחיל לתכנן את החתונה שלו לא מזמן ורוצה להתחיל לבנות את הקונספט ליום הגדול, וגם עבור מי שדחה את החתונה. נצלו את הזמן שהתפנה לכם והתחילו לשוטט בפינטרסט, באינסטגרם ובאתר My Day, ושמרו תמונות ורפרנסים לחתונה.
זכרו שקונספט לחתונה יכול להיות מושפע מעונת השנה – אביב, קיץ, חורף, או סתיו, מחגים מסוימים כמו פסח או חנוכה, מטרנדים בעולם החתונות, מאופי בני הזוג, ממקום האירוע ועוד. אם דחיתם את החתונה מהאביב לחורף, וההשראה שלכם לחתונה התבססה בעיקר על צבעוניות אביבית, זה הזמן שלכם לרענן את הקונספט ולבדוק כיוונים אחרים. כך או כך, כדאי שתיקחו רגע לעצמכם ותחשבו היטב איך הייתם רוצים לראות את חתונת החלומות שלכם. עכשיו זה בדיוק הזמן להפליג בחלומות ולתכנן את היום המושלם שלכם.
ציוד שחשוב לקחת בחשבון
לאחר שהחלטתם האם העיצוב הוא באחריותכם או באחריות מעצב חיצוני שתרצו לשכור לטובת האירוע, חשוב לקחת בחשבון את נושא המקום שבחרתם והאם הוא מכיל כיסאות, שולחנות, סכו"ם, מפות, מאווררים וכל מה שצריך לארוחה ואירוח. אם אלו לא קיימים במקום והחלטתם לקחת מעצב לחתונה, תוכלו לחפש מראש מעצב שיש לו להציע לכם גם את הציוד הנלווה (שולחנות, כיסאות, פופים וכדומה) ולהנות מראש שקט בנושא. אם בחרתם לעצב בעצמכם את החתונה ורק להשכיר חופה, ישנם ספקים נוספים מהם ניתן להשכיר או לקבל את הציוד הדרוש לכם, בין אם מחברות קייטרינג למיניהן, חברות השכרת ציוד לאירועים או אפילו ממעצבי אירועים - שיסכימו רק להשכיר ולשנע עבורכם את הציוד.
הספקים שחשוב לשריין
אז בחרנו מקום, סגרנו עיצוב וחופה ואפילו דיטיילס. מה עכשיו? מתפנים לכל נושא הסטיילינג האישי: שמלת כלה, חליפת חתן, נעליים, איפור ועיצוב שיער. לכל אלו כבר כתבנו לכם מדריכים. חשוב לזכור שאת הערב הזה אתם רוצים לתעד עבורכם, עבור הקרובים והרחוקים שלכם (שלא יהיו באירוע עצמו). חשוב לבחור ולסגור צלם סטילס, צלם וידיאו (שיכול לשדר בשידור חי למי שלא נוכח באירוע) לפי שיקול דעתכם, רצונכם האישי ותקציבכם. מוסיקה לחתונה - זה חלק שאנחנו מבטיחים לכם, שאם בוחרים לעשות 'חתונת רוטינה' - כדאי לכם לחשוב עליו. בין אם תדאגו למערכת הגברה ותכינו פלייליסט ריקודים בעצמכם, תבחרו די.ג'יי שהתחברתם אליו או תבחרו לקחת זמר או להקה שיקפיצו אתכם ואת החברה ויעשו לכם שמח.
תהפכו ליצירתיים עם פרוייקט DIY שתוכלו להשתמש בחתונה
כיוון שאנו נמצאים בתקופה שחלקינו מושבתים בבית אנו יכולים לנצל את הזמן וללמוד דברים חדשים.
אחד מהם הוא ללמוד לבנות דברים שתמיד ראיתם בחתונות של אחרים.
"מתחתנים בטוח": צרו לאורחים שלכם ערכת קורונה
צרו בעצמכם ערכה חמודה לשמירת היגיינה לאורחים שלכם. אתם יכולים לרכוש מספר אביזרים, לחבר אותם יחד לערכת קורונה חמודה ואפילו ממותגת, חלקו בכניסה:
סבון שטיפת ידיים קטן
בקבוקון אלכוג'ל
מסכה חד פעמית ממותגת
חבילת מגבונים קטנה
המחירים נמוכים ותוכלו את רוב הערכה, גם להכין בעצמכם (DIY): למשל סבון בצורות או עם השמות שלכם, מסכה חמודה ואפילו בקבוקון אלכוג'ל. אחד היתרונות של חתונה קטנה, פשוט להינות מהדרך.
